Vi är Palma

Det började med ett projekt i Almi 

En studiecirkel om De sju goda vanorna

 


Irene Ahlkvist och Katarina Blom är två som fanns med från Palmas start 

Från P4 Gotland  maj 2010

Nätverket PALMA, började med  14 kvinnliga företagare på Gotland, och de fick närmare 400 000 kronor i regionala utvecklingspengar av kommunen.

Syftet 

Nätverket ska vara en plattform för företagande kvinnor som vill hitta möjligheter att växa från en mindre början och stötta de företagare som vill utöka.

Målet med projektet är att kompetensutveckla de 14 kvinnliga företagarna i ledarskap och stötta ytterligare drygt 20 kvinnor som håller på att starta företag.

Palma - ett mjukare nätverk


Nätverket Palma Gotland är ett nätverk för kvinnliga småföretagare som verkar och lever på Gotland.Vårt huvudsakliga mål är att stötta varandra, fungera som bollplank åt varandra och hjälpa varandra att utvecklas.


Nätverket, som även är en ideell förening, har funnits sedan 2008 och bildades som en fortsättning av ett Almi-projekt som handlade om affärsutveckling för kvinnor och kallades Alma. Nätverket tog namnet Palma och fick första året ett ekonomiskt stöd för att genomföra ett projekt som behandlade ett koncept som kallas De 7 goda vanorna. Under ledningen av organisationskonsulten Lotta Sallnäs samlades drygt 20 kvinnor en helg på Fårö där vi blandade arbete med nöje på ett fantastiskt sätt. Arbetet med De 7 goda vanorna har sedan fortsatt i mindre grupper genom åren och genomsyrat mycket av det vi gjort.


Idag består Palma av ett 25-tal företagande kvinnor. Vi anordnar gemensamma lunchträffar en gång i månaden, gör företagspresentationer hos varandra, samlas på en årlig Kick-off med program och övernattning, anordnar AW och julträff samt gör en gemensam studieresa under allhelgonahelgen, där fokus ligger på att utveckla kontakter med företagande kvinnor på andra platser.


Nätverket Palma drivs av en styrelse. Eftersom alla är egenföretagare och har mycket att göra bestämdes på årsmötet 2017 att alla medlemmar förbinder sig att arbeta i styrelsen under minst två år av sin aktiva tid i nätverket. Detta för att säkerställa att det alltid finns frivilliga till styrelsen och att alla medlemmar får möjlighet att delta och vara aktiva i att styra upp aktiviteter för hela nätverket.


De flesta av företagarna i Palma har enmansbolag vilket innebär att den sociala biten blivit allt viktigare. Att ha ett nätverk av likasinnade att bolla problem med, eller bara umgås och få skratta tillsammans, är ovärderligt. Vi har inte som avsikt att bli fler än 30 medlemmar men då företagare ibland pensionerar sig eller byter roll till anställd så välkomnar vi gärna nya kvinnor i vårt nätverk.